Kwaliteit en voedselveiligheid
Consumenten over de hele wereld genieten van onze kaas. Om met een gerust hart te blijven genieten, zorgen wij altijd voor dezelfde unieke smaak, de herkenbare textuur en een slimme verpakking die de kaas vers en beschermd houdt. Onze kaas wordt bovendien geproduceerd, versneden en verpakt volgens strikte kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen met standaard controles in het totale productieproces. Hiermee voldoet Royal Lactalis Leerdammer aan de wettelijke eisen zoals vastgesteld in Europese Verordeningen en de Nederlandse Warenwet.
Voor de productie van melk gelden dezelfde hoge kwaliteitseisen om de voedselveiligheid te garanderen. Op de melkveebedrijven geldt een verplicht kwaliteitssysteem (Keten Kwaliteit Melk) dat zorg voor veilige, verantwoorde en hoogwaardige melkproductie. De melk van ieder melkveebedrijf wordt gecontroleerd door het onafhankelijke laboratorium van Qlip. Bij het lossen van de melk bij de fabriek worden direct testen gedaan, om zeker te stellen dat de melk geschikt is om verwerkt te worden tot kaas.
Certificeringen
De certificeringen die we ontvangen van onafhankelijke controle-instanties zijn het tastbare bewijs van onze continue aandacht voor kwaliteit en voedselveiligheid.
> Bekijk hier onze certificeringen
